Cupping

Cuppen zetten is een methode waarbij een kop, gemaakt van glas, bamboe of aardewerk wordt aangebracht op het huidoppervlak. Door de kop kortstondig te verwarmen of door knijpen in de bal ontstaat een vacuümkracht, ook lokaal op de huid. 

Het doel is om Wind-Koude te verdrijvenen ombloedstagnatie en pijn op te heffen. Na een cupping behandeling kan er lokaal een rode plek te zien zijn. Dit is een normaal verschijnsel, dat na enkele dagen zal verdwijnen. Nadat de roodheid is verdwenen zal er verbetering in de symptomen optreden. Spieren en huid worden goed doorbloed, gevoed en ontdaan van afvalstoffen met als gevolg algehele ontspanning. Deze therapie werkt heel goed bij schouder/nekklachten, migraine en rug en hand/pols klachten.

Cupping massage tegen cellulite

Last van cellulite dan is cupping iets voor jou…


Naast het behandelen van pijnlijke plekken in het lichaam kan cupping namelijk ook helpen bij cellulite.


Cellulite wordt ook wel sinaasappelhuid huid genoemd. Als je last hebt van cellulite komt dit door een verstoring van het bindweefsel en de toename van vetcellen in de onderhuid. Meestal komt cellulite voor op de benen en billen. Iedereen kan last hebben van cellulite, dus niet alleen vrouwen, maar ook mannen. Het is een misverstand dat dit enkel voorkomt bij vrouwen met overgewicht.


Cellulite is een afvalophoping die het bindweefsel onder de huid verstoord. De afvalophoping zorgt voor een soort sinaasappelhuid uiterlijk.


Cupping zorgt ervoor dat het verwijderen van zowel vocht als vet uit de vetcellen makkelijker wordt voor het lichaam. Daarnaast wordt er in de huid door deze behandeling elastine en collageen aangemaakt die de stevigheid van de huid bevordert. De goede doorbloeding die voortkomt uit de masserende beweging van de cupping, zorgt ervoor dat de aanwezige afvalophoping wordt vermindert en de huid een strakker en steviger uiterlijk krijgt.